Om du är en användare av kontantkort och har köpt ditt kort före den 1 augusti 2022, är det viktigt att du är medveten om de nya reglerna för registrering av kontantkort.

Enligt de nya reglerna måste alla kontantkort som köpts efter den 1 augusti 2022 vara registrerade för att de ska fungera. Du som blev kontantkortskund före den 1 augusti måste alltså registrera ditt kontantkort före den 1 februari 2023 för att kunna fortsätta ladda det. Men operatörerna rekommenderar att du gör det så snart som möjligt.

Registreringen är en enkel process som du enkelt kan genomföra online direkt på operatörens hemsida. I regel kräver operatörerna att du identifierar dig med BankID för att registrera ditt kontantkort, men om operatören även säljer kontantkort i fysiska butiker eller via någon återförsäljare kan du ta med dig en giltig id-handling och få hjälp med registreringen.

När du registrerar ditt kontantkort ska du ange namn, postadress, personnummer eller annat identifieringsnummer samt nummer för tjänsten. Du ska även ange tidpunkten för registreringen.

Det är viktigt att notera att reglerna om registrerade kontantkort har införts i syfte att underlätta för brottsbekämpande myndigheter och göra det svårare för kriminella att undanhålla uppgifter och information. Samtidigt finns det flera fördelar med att registrera ditt kontantkort, inklusive möjligheten att spärra kortet om du tappar bort mobilen eller den blir stulen.

Så om du ännu inte har registrerat ditt kontantkort, är det hög tid att göra det nu för att fortsätta att använda det. Besök operatörens hemsida för att se exakt hur du går tillväga, och kontakta deras support om du har några frågor eller behöver hjälp.

Similar Posts