När det gäller valet av kontantkort är täckning en av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till. En bra täckning garanterar att du kan använda ditt kontantkort när du behöver det, oavsett om du befinner dig i stan eller på landsbygden. Dessutom är det viktigt att du har tillgång till en stabil och snabb internetuppkoppling, särskilt om du planerar att använda kortet för mobilt bredband.

Det är därför viktigt att jämföra täckningen hos olika operatörer innan du väljer ett kontantkort. Täckningskartor och rapporter från myndigheter som PTS kan ge dig en bra överblick över täckningen hos de olika operatörerna.

När du jämför täckningen hos operatörerna är det viktigt att kolla både täckningen för samtal och datatäckning. Tänk på att täckningen kan variera beroende på var du befinner dig och det är därför en bra idé att kolla täckningen i de områden där du planerar att använda kortet mest.

Det är också viktigt att notera att täckningskartor och rapporter bara är ungefärliga indikationer på täckningen och att det alltid är bäst att pröva täckningen på plats. Du kan exempelvis be en vän eller släkting att testa täckningen i området för dig, eller så kan du besöka en butik hos operatören och testa täckningen med deras demo-enheter.

Så, för att sammanfatta, jämförandet av täckningen hos olika operatörer är en viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer kontantkort. Använd täckningskartor och rapporter från myndigheter som PTS för att få en överblick över täckningen hos operatörerna, men tänk på att de bara är ungefärliga indikationer. Testa täckningen på plats för att vara säker på att du får det kontantkort som passar dina behov bäst.

PTS genomför stickprovsmätningar av mobiltäckning
Post- och telestyrelsen (PTS) har gjort en undersökning över mobiltäckningen hos olika operatörer i Sverige. Du kan hitta en sammanfattning av undersökningen på deras hemsida, eller läsa den i sin helhet. Genom att läsa undersökningen kan du få en bra idé om vilken täckning olika operatörer har, och på så sätt välja det kontantkort som passar dig bäst.

Täckningsinformation för de största operatörerna
Telia, Tele2, Telenor, Tre, Hallon, Vimla

Similar Posts